Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Meditation

Meditation är ett ganska brett begrepp som kan innebära flera olika saker.

Alla former av meditation är inte likadana, även om de alla beskrivs som meditering.

Meditera lifestyle bloggar lifestyle bloggar

Att meditera är en högst spirituell upplevelse. Det är ett inre rum människor går till för att finna harmoni, förståelse och erfarenhet. Man blickar inåt för att komma till sans och acceptans. Man blir ett med livet och sig själv.

lifestyle bloggar

Koncentration

Meditation är när man lägger all fokus och koncentration på en tanke, aktivitet eller ett objekt. Man hamnar oftast i ett tillstånd som är att ses som självhypnos, där lugn infinner sig och yttre påverkan är som bortsprungen. Meditation är ett effektivt sätt att reducera stress.

Flera metoder

Det finns flera olika sätt att utöva meditation och inget behöver vara fel. Man kan meditera i sittandes position med stängda ögon och repetera ett mantra. Men meditation kan även utföras i form av yoga, pilates eller till och med i en kristen bön.

Översättningar

Ordet meditation kan ha flera olika betydelser och översättningar, beroende på vilken spirituell gren eller vilket land som använder ordet. Vissa menar på att meditation betyder ”reflektion”, andra säger att det betyder ”akten att ge all din uppmärksamhet till en sak” eller ”att röra sig mot mitten”. Vill du bli en av Sveriges största lifestyle bloggar.

Västerlänningar använder ofta meditation som ett sätt för att reducera stress, ångest och för att finna lugn. I och med det moderna samhället så menar många på att vi tappat kontakt med det spirituella livet och håller på att förlora oss själva i materialism och ytlighet. Lifest’

yle bloggar bäst hos bloggportalen blogbiz.se

Meditation reducerar stress och ångest, förbättrar koncentrationsförmågan, ökad självkännedom och säkerhet och ökad glädje. Sveriges mest besöka lifestyle bloggar hittar du på blogbiz bloggportal.

Stress

Meditation är att ses som en naturlig kur mot ångest, stress och nedstämdhet. När man mediterar så hamnar man i ett lugnt och harmoniskt tillstånd. Det fysiska och psykiska hamnar i en plats bland lugn och acceptans. Blodcirkulationen kan förbättras och syreupptagningen likaså – och de båda står i direkt korrelation med ditt psyke. Det är svårt att ha en arg kropp och ett glatt huvud och vice versa.

När du mediterar så tar du hand om kropp, hjärna och själ. Det är en renande upplevelse som kan vara ett bra botemedel för den som är ledsen och nedstämd.

 

Lämna ett svar

Till startsidan