Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

The fifteen minutes of fame

I somras var jag med i UNT, där Elin Sandow intervjuade mig om val av aktivitet och hur pandemin påverkar dejtande.

Jag tycker generellt att dejting kan kännas som en stor labyrint, det finns filmer, böcker, videos och artiklar baserat på deras egna tolkning av “Det rätta sättet att dejta någon på”. Där dem presenterar att det finns en kombination av beteenden, ord och meddelanden som ska få personen att bli kär i dig utan att du förlorar din makt. Men dessa principer och råd förvränger bilden av vad dejting egentligen borde vara och många börjar se kärlek som ett spel och människor som “priser” att vinna, istället för något fint man bygger upp tillsammans med tiden.

När jag var i början av dejting stadiet för några år sedan hade jag så mycket oro att säga eller göra fel saker. Jag ville passa in i “bilden” av vad min dejt sökte och vad hon förväntade sig av mig, att jag fastnade i att försöka vara någon jag inte är. På den tiden kom alla dessa råd och artiklar väl tillhands, jag lärde mig vilka frågor man skulle ställa, hur man håller en konversation intressant, hur man flörtar “på rätt sätt” och hur man skapar kemi och attraktion utan att knappt lyfta ett finger. Missförstå mig rätt, det är absolut inget fel i att följa vissa råd och oftast funkar dem. Men är det något jag har lärt mig så är det att man kommer vara fast i att ha den personligheten man utgett sig för att ha och det i sin tur leder till att personen blir kär i något du byggt upp och inte i dig som människa. Så mitt bästa tips är att vara dig själv, visst det låter klyschigt men det är inte mindre sant för det. Den du inte är tillräcklig för precis som du är, förtjänar inte dig.

Jag upplever att samhället bara blivit värre och värre när det kommer till att vara helt närvarande och faktiskt spendera tillräckligt mycket tid med en person och genuint våga investera såpass mycket att man på riktigt kan säga att man verkligen har givit det en chans. Det känns som att vi har så många alternativ i dagens samhälle att vi lätt missar allt en person faktiskt är och kan erbjuda. Det händer mig också, med alla dessa kommunikationsvägar som finns träffar man människor som väcker ens nyfikenhet och intresse, samtidigt som man bara lärt känna dem på ytan kan det hända att man väljer bort andra trots att dem personerna egentligen bara kanske behöver lite mer tid för att man ska få chansen att se vad som finns bakom fasaden. Det är egentligen sorgligt nu när jag tänker på det, den organiska attraktionskretsen som gör att någon investerar tas bort för att man hela tiden har en hypotetisk buffé med alternativ där man tänker “Jag skulle kunna vara med alla dem här personerna, jag skulle kunna ha såhär mycket variation, jag skulle kunna hitta någon bättre” som gör att människors tendens att binda sig minskar. Det är mycket större chans att dem fortsätter att leta efter något som passar in helt i bilden dessa filmer, bilder och artiklar har skapat i deras huvud. Men sanningen är att dem då letar efter något som inte existerar, för perfektion i relationer finns inte, alla par har problem som man inte alltid ser och alla behöver skapa balans mellan varandra och livet.

Just nu jobbar jag på att våga öppna mig, våga investera till den graden jag vet att jag är kapabel till utan att vara rädd för att bli sårad. Jag vill inte låta mina rädslor styra mig och därför vill jag komma till punkten då jag inte längre flyr när det blir för seriöst eller dejtar flera för att jag är rädd att bli avvisad. Jag personligen känner att dejta flera samtidigt är något som gör att jag kan hålla avstånd till dem alla men det är nog inte hälsosamt i längden. Självklart ska man kolla vad som finns på menyn innan man beställer men ibland behöver man prova beställa en rätt om man ser potential att det kan bli riktigt bra, även om man riskerar att den kanske inte var värd att prova igen i framtiden. Men då har man åtminstone provat och vet vad man ska undvika i framtiden och det är de som räknas. Som avslutning på det här inlägget vill jag skicka med er några tankeställare inför framtiden som kan hjälpa med mer seriös dejting. Hur vill du vara i en relation? Hur vill du bli bemött? Var går dina gränser? Hur kan du be om det du behöver? Vi ses i nästa inlägg, stay tuned!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan