Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Eurovision kväll med kollektivet!

Att bo i kollektiv ger en massor av nya erfarenheter och perspektiv. Det är så spännande att bo med människor som är så olik en själv. Få möjligheten ta del av deras intressen, tankar och lära sig nya saker.

Just nu har vi en utbytesstudent från Tyskland som heter Jeanne boendes här och det är så intressant att höra rolig fakta och hur kulturen är där. Visste ni till exempel att dem inte använder osthyvlar i varken Tyskland eller Frankrike? (Hon är halv fransk). Tänk så olika länder kan vara i små små saker man inte tänker på, att alla system och kulturer är så sjukt olika på så många sätt från stort till smått.

Det här kollektivet som jag bor i just nu är lite speciellt för att vi är ganska olika åldrar, Jeanne är född 98:a precis som mig, Ann är född 89 och Pia (som är hyresvärden) är född 73. Vilket gör att vi kan få så otroligt intressanta konversationer som till exempel i morse när vi åt frukost började vi prata om min 45 minuters redovisning jag ska ha på Svenskan snart. Det spann iväg till att vi började jämföra hur det är på olika arbetsplatser respektive olika skolor, vilka situationer man kan hamna i och hur man på bästa sätt förbereder sig inför dem, hur vi människor fungerar och varför det är så. Utbytet vi får av varandra pga olika bakgrund, perspektiv och åldersgrupper är extremt givande. Det är många gånger jag frågat om råd och fått se saker ur ett helt nytt ljus efter att man diskuterat dem. Ibland behöver man höra saker från någon med mer livserfarenhet och jag som är så ung har ju inte upplevt ens hälften av vad till exempel Pia har. Därför är det så otroligt att just jag har fått möjligheten att träffa dessa människorna. Man får verkligen lära sig att förhålla sig till människor. Ann kan få för sig att göra vardagsrummet till en dansstudio, jag kan få för mig att låna hela möblemanget i soffan för att bygga en koja i mitt rum eller starta en karaokekväll på impuls, Jeanne kan få för sig att baka hur mycket som helst allt från kringlor till tårtor alla tider på dygnet och Pia plockar varje sci-fi referens i varenda film eller serie vi ser. Det finns också alltid någon som är villig att ta en promenad till max klockan halv ett på natten haha! Våran styrka består av olikheter och det är dem som gör oss unika.

Jeanne, Ann, Mousomi

I Tyskland och Frankrike är Eurovision tydligen inte lika stort som i Sverige, därför hade Jeanne aldrig sett det. Så vi drog igång en eurovision fest med godis, dipp, drinkar och poängsättning. Vi hade ett system där vi poängsatte alla bidrag ( Se bild nedan, kan vara så att ni behöver zooma in en del hehe) men vi gav poäng från 0-5 på låtens arrangemang, sång prestation, scenshow, kläder, Ljus/Bakgrund, Originaltext samt 5 bonuspoäng man fick dela ut till de bidrag man gillade lite extra. Vi tippade även topp 3 (Jag tippade faktiskt på att Italien skulle vinna so i’m proud).

Mitt favoritbidrag var Bulgarien då jag verkligen gillade hennes “Billie Eilish” stuk och jag tyckte att hon hade jättefin röst. Blev väldigt förvånad över att Malta inte fick mer poäng av folket dock. Vilken var er favorit?

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan