Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Men ändå

Vem är det som investerar mest i dig? Vem är det som konstant finns där? Investera inte i någon baserat på hur mycket du tycker om dem. Investera i dem baserat på hur mycket dem investerar i dig.

Den största gåvan i livet är nog tid. För att varje sekund du väljer att lägga på någon annan, är tid du aldrig någonsin kommer kunna få tillbaka. Det kan vara svårt att veta exakt vart man ska lägga sin tid och energi och framförallt på vem eller vilka. Det är lätt att råka lägga ner för mycket på människor som inte är bra för en, människor som är toxic och som inte får en att må bra. Jag har ofta haft mentaliteten att jag vill “fixa” människor, att jag kan få vara en del av deras resa mot förändring. Men det är tyvärr sällan dem gör det, förändras.

På senaste har jag fått komma till insikt om att man inte kan ge så mycket av sig själv hela tiden, även om det är någon man bryr sig om. Ibland är det okej att sätta sig själv i förstahand, för att den som kommer att behöva leva med dina val är du.

Nyligen avslutade jag en 9 år lång vänskap. Inte för att jag inte älskar henne, för det gör jag. Men man kan också älska människor på avstånd trotts att man inte är menade att vara i varandras liv. I vårt fall fanns det ingen tillit kvar från min sida och jag kände verkligen att relationen tog mer än den gav.

Jag har lärt mig att tillit inte är något som förtjänas, utan något som ges. En människa kan göra misstag och sedan bygga upp tillit igen genom att jobba för att “förtjäna den”. Men jag tror inte på konceptet att någon ska jobba för att bli betrodd, jag tror på att tillit kan ges som en gåva av fri vilja. Precis som att du ger en vanlig gåva till någon som exempelvis en vas som du litar på att personen vårdar, visar upp och gör vacker, så vill jag våga påstå att det är detsamma med tillit. Likaväl som den där vasen kan gå sönder, tappas eller krossas så kan även tilliten mellan två människor förstöras. Om man har tur kan man laga den men den kan också vara helt omöjlig att sätta ihop. Att ge någon sin tillit är precis som den här vasen, som att säga “Här ta hand om den, du är betydelsefull för mig och jag bryr mig om dig så därför väljer jag att ge den till dig”. Du tillåter den andra personen att antingen behandla den med omsorg eller avslöja deras sanna motiv. Jag tror personligen att människor som tror att tillit är något man förtjänar och inte något man ger, är sådana som inte litar tillräckligt på sig själva och sin egen intuition att avgöra vilka personer som är rätt att lita på och inte.

Jag vill att du tänker samma när det kommer till ditt hjärta, ge det bara till människor du litar på kommer behandla det med omsorg. Det är okej att ta bort människor och relationer ur ditt liv som inte gynnar dig i längden, det betyder inte att du älskar personen mindre eller att du inte uppskattar allt som var förut. Det viktigaste att komma ihåg är att om någon vill ha dig i sitt liv så kommer dom att anstränga sig för att allt ska funka. Det innebär inte bara att säga “Jag vill ha dig i mitt liv” utan det innebär också att dom faktiskt är där för dig och upprätthåller relationen med dig. Du har inte tid att ödsla energi på människor som egentligen inte är värda det i längden. Man pratar ofta om att älska sig själv och behandla sig själv med respekt men ändå är det så lätt att stanna kvar i ohälsosamma relationer fast man är värd mer.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan