Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vad andra säger

Har ni någonsin varit på eller läst om Island och Grönland? Då vet ni hur vilseledande namn de har, att Island inte är gjord av is och Grönland faktiskt inte är så grönt som de låter.

Vikingarna upptäckte det grönskande fina landet men ville inte att någon skulle komma och ta över så därför valde dom att döpa det till Island. Det gjorde att människor inte ville åka dit för att dom tänkte att det skulle vara kallt och ruggigt där. Trots att det inte alls var sant att landet såg ut så som dom föreställde sig.

En viking som hette Erik Röde upptäckte ett land gjort av snö och is, då ville han locka dit människor istället så att dom höll sig ifrån de fina gröna landet. Därför tänkte han smart och döpte det till Grönland för att det skulle låta frestande och fint.

Så vad hände egentligen när människor kom till Grönland för att någon hade sagt åt dom att där vill man vara? Dom kom till en obebodd, ogästvänlig is ö där dom faktiskt frös ihjäl och det hände pga att dom lyssnat på vad någon sagt.

Så en uppfattning av något behöver inte alltid vara sant och folk kommer alltid att ha åsikter och säga saker precis som i exemplet ovan. Reaktionen man ger på vad andra säger är en del av vad som gör en till den man är. För att om man låter andra bestämma vem man är eller vad man ska göra, så blir man aldrig riktigt sig själv och absolut inte den man hade kunnat bli. Så kom ihåg att inte bry er om vad alla andra säger, för om ni alltid gör som andra säger så kanske era små skepp också tillslut kraschar mot klipporna.

Brukar du lyssna på vad andra säger?

Lämna ett svar

Till startsidan