Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bilder på när jag tog studenten

Jag tog studenten 2017, resan har varit lång men minnesvärd. Jag påmindes om det nu när jag såg alla åka raggarbil på stan här för någon månad sedan.

Jag kan ärligt säga att studentdagen är en av de lyckligaste dagarna jag någonsin varit med om. Inte för att jag gick ut skolan eller hade särskilt bra betyg, utan för alla människor som var där för min skull. Det värmer mitt hjärta något otroligt att även om jag har den bakgrund jag har och gått igenom det jag har gått igenom så har jag fortfarande min egenvalda familj runt mig som stöttar mig 100%. Alla som jag bjöd in betyder något för mig och jag är så tacksam över dem som valde att komma dit.

Mousomi, Joydeep (min storebror)

Jag valde att ha min student tillsammans med min kompis My som jag lärde känna i gymnasiet. Vi hyrde Folkets hus i Österbybruk och bjöd på buffé med kycklingspett och potatisgratäng samt annan plockmat. Vi hade en tipspromenad om oss med förstapris, en grym spellista med högtalare och bara en allmänt trevlig dag. Jag kommer ihåg att jag sprang runt där och försökte ta tid för alla och mingla, jag var så fylld av positivitet så det kändes nästan som att jag skulle spricka haha, helt nykter var jag också då jag valt att inte dricka förrän på själva utgången på kvällen.

Det är något jag verkligen kan rekommendera, att ha studenten tillsammans med en vän. Ibland kan jag verkligen sakna gymnasiet, jag var nog aldrig den bästa i skolan. Har aldrig varit det, men jag kan se tillbaka på den tiden med glädje och entusiasm. Jag fick gå kvar i samma gymnasium på samma linje, trotts att jag flyttade mellan familjer. Det är något jag verkligen inte tar för givet, att få möjligheten att faktiskt slutföra någonting jag har påbörjat. Ett stort tack till alla människor där ute som har varit med och stöttat mig, bidragit till min utveckling både kunskapsmässigt och personlighetsmässigt. Ni har alla tillsammans format mig till den personen jag är idag.

På studentdagen skrev jag ett litet rim.

“Vem säger att vi inte är bra nog
Även fast vi i skolbänken nästan dog
Nu öppnas det upp för nya möjligheter och äventyr
Men vi får hoppas att hyran inte blir allt för dyr
Det finns en vän som varit med mig genom allt
Jag älskar henne tusen falt
Dessa år har gått rätt fort
Men nu är det äntligen gjort
Det finns fler människor som var med och förgyllde våran dag
Vi alla är ett riktigt vinnarlag
Ett stort tack till allihopa som var där
Jag är sjukt tacksam jag svär
Jag är framför allt stolt över mig själv och mina förmågor
Även om jag under åren haft en hel del frågor
Men nu har vi klarat av alla momenten
För vi har tagit studenten!”
Mousomi, My

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan