Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Varför ska man blogga på blogbiz?

Här beskriver jag några punkter om varför jag bloggar på blogbiz.se lifestyle bloggar

Blogbiz är en bloggportal som har några funktioner som är bättre än andra portaler. Lifestyle bloggar

lifestyle bloggar

Hos blogbiz så finns dessa fördelar:

  1. De har do follow länkar vilket gör att fler företag vill samarbeta med dig. Tex Nouw och blogg.se är bannlysta av företag då de har no follow länkar. Vilket innebär att företag som får länkar från sådana sidor inte stiger på google. Sidor som länkas från blogbiz bloggare får do follow länkar.
  2. Vi alla som bloggar här tjänar pengar på vår blogg då blogbiz också är en digital mediabyrå.
  3. Blogbiz samarbetar med företaget Exodox som har något som kallas för microbetalning. Dvs du kan låsa vissa av dina inlägg som är värdefulla. De som ska läsa den betalar en viss slant för att öppna upp inlägget och läsa vidare. Tex så kan man sälja sina kurser på detta sätt. Eller om du har skrivit en bok kan du sälja boken kapitel för kapitel.

Hur kan då få mer statistik till din blogg?

1. Publicera kontinuerliga uppdateringar

När det handlar om publicering på Internet, oavsett om det är en blogg, YouTube eller något av de sociala nätverken, så är det kontinuerliga poster som gäller. Det tar oftast lång tid att bygga upp en läsarskara men ska du lyckas måste du bibehålla ett ständigt flöde av nytt material.

Ett enkelt veckoschema att följa är en bra start. Du kan även utnyttja möjligheten att schemalägga bloggposter, för att inte börja varje dag med ett blankt ark. Ska du ta semester är det en god idé att lägga upp artiklar som du låter publiceras under tiden du är borta från bloggen. På blogbiz använder vi WordPress och kan schemalägga inlägg. Ett mycket smidigt sätt att blogga på och ändå ta det lugnt.

Posta länkar till dina inlägg på sociala medier

Det är inte bara Facebook som är viktigt. Du bör också testa dig fram med andra sociala nätverk. En del kanske passar dig väldigt bra – skriver du om ett yrke eller något annat affärsmässigt, rekommenderar jag att du tar en titt på hur du kan synas på LinkedIn.

Twitter, Instagram och Google+ är tre andra populära sociala nätverk som du bör överväga. Några kanske är totalt ointressanta för din läsargrupp, men det är värt att testa dig fram. När du testar ett nytt socialt nätverk, ge det i alla fall någon månad innan du kan bedöma om det är värt tiden.

Till startsidan